zaterdag 29 januari 2011

Ontdekking!

Ben net wat foto's van de 'kleine' camera op de computer te zetten. We hebben een spiegelreflex camera, maar ook nog zo'n handzaam apparaatje van toen we de spiegelreflex nog niet hadden. Vaak ligt dat kleine ding op tafel of op het dressoir voor het pakken. Als er leuke spontane momenten zijn, of om snel even de eigen gemaakte spulletjes op de foto te zetten. Zoonlief heeft blijkbaar die camera ook wel eens te pakken gehad...

Waarschijnlijk liep de hond net uit beeld ;-)

Engie Bengie? Of een of ander kinderprogramma zo te zien...

Een envelop van het een of ander

Onze Spike, met een raar oog. Moet ook maar eens leren om de camera stil te houden ;-)

Hop, hop daar gaan we weer!

Dank je wel Annemarie!

woensdag 26 januari 2011

Verjaardagen

Wij hebben altijd heel veel verjaardagen in de eerste 3 maanden van het jaar. Heel erg gezellig natuurlijk, maar wat moet je al die mensen nou geven. Nou dit keer konden we mooi de waxinekaarten gebruiken en versturen naar de jarigen waar we niet op visite gaan. (Ali, mocht je dit lezen, ik hoop dat je 'm intussen gekregen hebt, anders is het geen verassing meer...)


Mijn schoonmoeder was gisteren jarig en vierde zondag haar verjaardag. Toen ik bovenstaande kaart maakte, maakte zoonlief zijn eigen versie voor zijn oma:


En als we dan toch bezig zijn kunnen we er ook nog wel een maken voor de juf van zoonlief, die weer naar school moest omdat haar stage erop zat:


Manlief is aankomende vrijdag jarig. En wat hij krijgt?!? Geen waxinelicht kaart natuurlijk. Maar daarover later meer!

woensdag 19 januari 2011

Papier, papier en en nog meer papier

Ik ben gisteravond druk geweest met papier. Ik zag her en der mooie kaarten voorbij komen met waxinelichtjes. En aangezien ik boven nog genoeg papier heb, wilde ik dat natuurlijk ook eens proberen. Met dit als resultaat:


Natuurlijk moet deze kaart nog even wat verder opgeleukt worden, maar zo voor het eerste begin heb ik er in ieder geval een vorm inzitten waar de waxinelichtjes inpassen. Vanmiddag wil ik hier mee verder gaan en ook nog een leuk theezakje maken. Die zal ik dan hier ook wel even laten zien.

Afgelopen weekend heb ik de nieuwe patroontjes voor het kaartborduren die ik van mijn moeder had gekregen uitgeprobeerd. Het prikken (waar ik echt een hekel aan heb) moet hier heel secuur, anders ziet het er niet uit. Kijk maar eens:


Nu gaan we ons maar snel klaar maken om naar het werk en kinderdagverblijf te gaan.

Tot de volgende keer!

dinsdag 18 januari 2011

Terug naar de jaren '90

Afgelopen vrijdag zijn we geheel onverwacht terug naar de jaren 90 gegaan. Mijn kleine zusje, die inmiddels niet zo heel klein meer is ;-) had kaartjes gekocht. Aangezien wij dichtbij Zwolle wonen, vroeg ze ons of ze bij ons mocht komen logeren.
In plaats dat ze de 2 bestelde kaartjes had gekregen, had ze er 4 op de post gekregen. Dus nadat wij een slaapplekje bij opa en oma hadden geregeld voor onze kleine vent togen wij naar Zwolle.
We hebben een zeer geslaagde avond gehad! Leuk om die oude liedjes weer te horen en te merken dat je er toch nog heel veel van mee kunt zingen ;-)

zondag 9 januari 2011

Het eerste drukke weekend van het jaar

Het eerste weekend van het jaar zit er weer op. Vandaag is mijn moeder jarig, en gisteren heeft ze haar verjaardag gevierd. Gezellig om iedereen weer te zien en te spreken. We kochten voor haar het volgende:


Een setje met beschrijving, dat ze zelf kan maken. Een geslaagd cadeau!

Vanmiddag hadden we de verjaardag van een vriendinnetje van ons, die 2 jaar werd. Ik maakte voor haar een echt dames tasje:


Vanavond gaan we even rustig bijkomen en morgen natuurlijk weer aan het werk.

dinsdag 4 januari 2011

Oeps...

Ik zie dat ik vergeten ben een berichtje online te plaatsen. Namelijk van die mooie spulletjes die ik van haakmand heb gekregen! Sorry Margreet! Deze mooie spulletjes kreeg ik van haar:Een super schattig notitieboekje met potlood, een heerlijk zeepje en lavendel zakje en als klap op de vuurpijl een prachtig sleutelbos hoesje! Nogmaals heel erg bedankt Margreet!!

zaterdag 1 januari 2011

De beste wensen voor 2011!!

Via deze weg wil ik iedereen het allerbeste wensen voor 2011! Ik hoop dat al jullie wensen, creatief of niet,              uit zullen komen in het nieuwe jaar. En dat alle goede voornemens dit jaar zullen gaan slagen!

Wij hebben gisteravond met mijn ouders en schoonouders doorgebracht. Eerst lekkere hapjes gegeten en wat later op de avond natuurlijk aangevuld met oliebollen, appel- en ananasflappen. Iets na 12 uur, na wat vertraging omdat manlief net als bij ik hou van holland de champagnefles wilde sabreren, hebben de kurken geknald. Nou ja geknald, het liep al met al met een sisser af ;-)