zondag 31 oktober 2010

Haai...

Daar ben ik weer! Niet dat ik weg was hoor, maar ik was vooral druk met andere dingen.

Afgelopen vrijdag de auto voor de APK gehad. Altijd spannend en kost over het algemeen ook altijd weer veel geld. Ook de wekelijkse boodschappen moesten weer in huis gehaald worden. Zaterdag met zoonlief een heerlijke appeltaart gebakken, die alweer bijna op is (ahum). Vandaag alle het laatste randje afmaken en alle draadjes afwerken.Een van die andere dingen was het afmaken van dit:En dan zou je denken dat ik inmiddels wat zat ben van al dat haken, maar niets is minder waar. Het volgende project is ook gestart:


Straks weer Penoza kijken, spannend!  Fijne zondag avond nog!

woensdag 27 oktober 2010

Nieuwe header

Met dank aan een lieve vriendin van ons heb ik een nieuwe header (dat ding hierboven voor de digibeten onder ons ;-)) op mijn blog en webwinkel.

Daarom Karin, speciaal voor jou:


zaterdag 23 oktober 2010

Zo... GAAP... daar zijn we weer

En ja het was weer bijzonder vroeg deze morgen. Zoonlief is behoorlijk aan het hoesten en besloot om half 7! dat hij niet meer wilde slapen. Erg jammer, maar verplicht slapen kan natuurlijk niemand, dus gaan we maar naar beneden. Ondertussen zit meneer assepoester te kijken (tja je moet wat) en zit ik mijn bloglijst weer even bij te lezen.

Zoals jullie intussen ook wel weten is breien en haken weer helemaal in. Dat zag ik zelfs in het foldertje van de Zeeman, ja die geel met blauwe goedkope 'klerenwinkel'! Kijk maar eens op hun site. Daar staan best leuke patronen tussen, toch? En kijk ook maar eens bij Lindevrouwsweb. Ze heeft op haar blog een linkje staan naar de vrouw pagina van de telegraaf met leuke patronen.

Ondertussen ben ik afgelopen dagen weer helemaal hip bezig geweest en heb ik deze shawl helemaal af gemaakt.

donderdag 21 oktober 2010

Nieuwe winkel en creaties

nee... helaas niet mijn eigen winkel. Maar een dame uit mijn dorp (zwartsluis) heeft de stap genomen om haar winkeltje te openen. Ze richt zich voornamelijk op de quiltende dames, dus dat betekent veel leuke en mooie stofjes! Erg fijn!
In een dorpje waar de laatste tijd veel bedrijven zijn gestopt of weggegaan is het een welkome aanwinst. Dus bij deze Marjolein van lappenlein&co, zet 'm op, ik hoop dat een groot succes wordt!

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met het maken van 2 memoborden in opdracht. Ze zijn beide hetzelfde geworden, dus ik heb er maar eentje op de foto gezet:

dinsdag 19 oktober 2010

Verrassing!

Vrijdag kwam ik erachter dat ik behoorlijk met mijn neus had gelezen. Ik had namelijk bij Homemade by Nancy de volgende leuke dingen gekregen:


Meid, heel erg bedankt! Ik ben er super blij mee!

En toen had ik ook nog een stevig baal momentje afgelopen weekend. Ik was toch onlangs heel heleboel vierkantjes gaan haken? Lees hier maar eens. Nu wil het geval dat het kleedje al een eind op weg was, maar dat de roze katoen op is... Stom natuurlijk, ik had het kunnen weten en noem het maar op, maar precies hetzelfde kleurbad is natuurlijk niet meer te vinden. Dus ik heb me voorgenomen om 'm dan maar voor een groot deel uit te halen en anders in elkaar te zetten. Daarover later meer (ik baal nu te erg om 'm nu direct af te maken)

Eerst maar een nieuw project maken:

Het bolletje (wat ik overigens van mijn oma kreeg uit de 'oude doos') is bijna op. Nu vind ik het niet zo erg, want de shawl is al bijna 1,5 meter lang! 
Zo... en nu weer snel verder.


zondag 17 oktober 2010

De uitslag

Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen! Het was nog spannend tot het laatste moment. Meiden mama mailde mij 1 minuut over 6. En ik ben de beroerdste niet dus ook voor meiden mama werd een loodje uitgeschreven. Na het schrijven van de loodjes hadden we een hele hoop papiertjes liggen. Fototoestel in de aanslag want we moesten natuurlijk wel vastleggen wie er gaat winnen. ( De foto's zijn ondanks de flitser wel een beetje donker geworden...)


Zoonlief heeft natuurlijk al eerder een loodje getrokken dus die was direct enthousiast. Dus nog even een snelle en bewogen foto van het pakken van het loodje:


En op dit bewuste papiertje staat de naam van:


Van harte gefeliciteerd! Geef je mij je adres even door op stoffies[at]xs4all[dot]nl dan komt de tas zo snel mogelijk jou kant op!

Beste Nickie, helaas waren de loodjes al getrokken dus kun je niet meer meedoen. Maar ga gerust mijn blog volgen, er komt ongetwijfeld nog een give-away!

Wil je deze tas nog winnen?

Dan kun je vandaag nog voor 18.00 uur reageren. Daarna ga ik de reacties tellen en de uitslag bekend maken.

zaterdag 16 oktober 2010

Annie... houd jij mijn tassie

Ja het is weer gelukt. Gisteravond, terwijl manlief naar de duikvereniging was heb ik nog weer een tasje gemaakt. Dit is het resultaat:

vrijdag 15 oktober 2010

En daar was de post!!

Met een blauwe envelop... hmm dat is nooit echt leuk natuurlijk. En met een envelop met mijn eigen handschrift en een mooie stempel van dutch apple.


En kijk eens wat erin zat:

Dit lapje komt van Esther 
Van: Judith. p.s. ik ben erg benieuwd naar je blog
En deze is van Linda van de vossenburcht

En tot slot is deze van by Kris

Dank jullie wel dames dat jullie hebben meegedaan, anders had ik deze lapjes natuurlijk niet gekregen!

maandag 11 oktober 2010

Geluksvogeltjes en meer

Laatst vroeg ik jullie naar een patroon van een vogeltje. Intussen heb ik afgelopen zaterdag het 'geluksvogeltje'  cadeau gegeven aan mijn jarige zusje dus kan ik 'm ook aan jullie laten zien. Mijn oudste zusje kan wel wat geluk gebruiken nadat in januari haar relatie is beeindigd.

Ik had voor haar verjaardag ook nog een memobord gemaakt maar daar ben ik vergeten een foto van te maken. 

Voor mijn andere kleinste zusje (van alweer 22 jaar, maar ja ze blijft natuurlijk mijn kleine zusje) heb ik een uiltje gemaakt van Tamara. Ook daar ben ik vergeten een foto van te maken. Ook zij kan wel wat geluk en wijsheid gebruiken nadat ze zelf een moeilijke maar dappere keuze heeft gemaakt.

Morgen ben ik een dagje vrij. Eerst maar eens even wat rommel opruimen. En daarna nog even 2 memoborden af maken die ik op verzoek moet maken.  

donderdag 7 oktober 2010

Lapswap

Vandaag gaan de volgende lapjes op de post voor de lapswap die Dutch Apple organiseert.


Wil je ook kans maken op deze stoffies? Je kunt nog meedoen, maar dan moet je wel snel zijn. Kijk hier maar eens!

woensdag 6 oktober 2010

Leuke dingen te winnen!

En wie houdt er niet van winnen? Kijk maar eens op de blog van hobbyblog voor haar give-away!
 

Nieuwe give-away

Redenen genoeg om een give-away te doen. Bijvoorbeeld mijn nieuwe webwinkel die online is (wijst naar links in het menu voor een linkje), het behalen van bijna 50 volgers (vreemd nu klopt de telling op mijn blog en dashboard wel met elkaar), het mooie weer van oktober en ga zo maar door.

Wat ga ik dan weggeven?

Deze leuke tas! 

Hoe maak je kans?
Laat een reactie achter op deze blog als je kans wilt maken op deze give-away. Als je een link achterlaat op je blog laat me dat dan even weten met linkje en al, want dan tel je voor 2. Op zondag 17 oktober aanstaande maak ik de winnaar bekend!